עוגיות סיגר עם מלית אגוזים
הבצק שנמס לפה
מאת – Ludmila Abramov Parpara
הרכיבים-
בצק:
חמאה 200 גרם(מחמאה)
קמח כ- 350 גרם
גביע 200 מ"ל שמנת חמוצה (שמנת פרווה או חלב צמחי )
חלמון ביצה
קמצוץ מלח
מלית-
כוס ו-3/4 אגוזי מלך
סוכר-3/4 כוס
שקית סוכר וניל
חלבון ביצה
איך מכינים –
לשים את כל החומרים יחד לבצק חלק ואחיד.
אם יוצא מעט דביק מוסיפים עוד קצת קמח.
מחלקים ל- 6 כדורים,
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות ל- שעה
מכינים את המלית: במעבד מזון גורסים את אגוזי המלך דק בפולסים קצרים.
מוסיפים את שאר חומרי המלית לאגוזים ומערבבים.
מרדדים כל כדור לעלה דק ומחלקים ל- 8 משולשים. מניחים מעט מהמלית
(חצי כף בערך) ומגלגלים לצורת סיגר. מסדרים בתנית על גבי ניר אפייה.
אופים בחום של 160-170 מעלות 20 דקות לערך. עד שהם טיפה מזהיבים.
בוזקים אבקת סוכר על העוגיות
ובתאבון
לבצק העוגיות אין מרגרינה או חמאה?
200 גר'
המתכון לא מובן. צריך להוסיף חמאה או לא?
מה זה שמנת חמוצה פרווה …אין כזה דבר. יש שמנת צמחית שהיא פרווה והיא מתוקה.
רשום 200 גר' חמאה
שמנת פרווה זה שמנת צמחית למי שרוצה להכין פרווה זה תחליף לשמנת חמוצה או מתוקה
הקמח צריך להיות קמח תופח?
או עם אבקת אפייה
לא רשום מרגרינה האם צריך לבצק או מספיק השמנת
200 גר'
יצאה לי אחלה עוגיות סיגר נמסות בפה טעימות ביותר, ממליצה בחום תודה על המתכון הנפלאה, שתמיד נאפה בשיחות.
תודה
אפשר ללא אגוזים ולמלא בשוקולד?
כן