עוגת שוקולד רכה וטעימה בטירוף מתאימה בול לקפה של הבוקר
מתכון מאת – Viki Nunu
הרכיבים –
3 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1.5 כוסות קמח מנופה
1 שקית אבקת אפיה
3 כפות קקאו
3 כפות שוקולדית
1 כפית תמצית וניל
1 כוס מים
לציפוי
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר
3/4 שמנת רגילה (180 מ"ל)
איך מכינים –
מחממים תנור ל170 מעלות,
מרפדים ומשמנים תבנית אפייה
בקערה מקציפים יחד ביצים וסוכר כדקה
מוסיפים שמן ומערבבים,
מוסיפים את שאר המצריכים ומקציפים קלות עד שנוצרת בלילה אחידה
מעבירים לתבנית בקוטר 24 ואופים כ 35 דקות
לציפוי בסיר קטן מערבבים יחד על אש נמוכה שוקולד ושמנת עד שכל הגושים נעלמים
תוך כדי ערבוב עם המטריפה יוצקים את הציפוי החם על העוגה המצוננת ומצפים בקוקוס או סוכריות צבעוניות
בתיאבון
אפשר כוס חלב במקום מים?
כן
מה זה שמנת רגילה ?
לא לשים שמנת מתוקה עם השןקולד?
שמנת מתוקה 38
אפשר תחליף לשוקולית?הייתי מכינה עכשיו
מה זה שוקולדית?
שימי עוד קקאו אבל פחות מהכמות של השוקולית חצי –