מג׳דרה פרסית משגעת בשלוש שכבות
מתכון מאת – דבי נסירי
הרכיבים-
חצי כוס עדשים ירוקות
חצי כוס עדשים שחורות
כוס וחצי אורז בסמטי
2 בצלים
3 כפיות כורכום
כפית מלח
כפית פלפל שחור
חצי כוס צימוקים
6 שוקיים או 4 קרעיים של עוף
3 תפוחי אדמה פרוסים
איך מכינים-
נשרה את העדשים במשך כשעתיים, נבשל 10 דקות ונסנן.
נבשל במי מלח את האורז כ7 דק ונסנן
אחר כך נטגן 2 בצלים חתוכים לרצועות עד השחמה
נוסיף כורכום, צימוקים, נטגן עוד דקה ונוריד מהאש.
נטגן את חלקי העוף עם כורכום, מלח ופלפל לכמה דקות מכל צד.
בסיר טפלון לצקת 2 כפות שמן, כורכום, ופרוסות תפוחי אדמה,
מעל נסדר את חלקי העוף,
נוסיף חצי מתערובת האורז והעדשים ונפזר חלק מהבצל המטוגן והצימוקים.
נחזור על הפעולה שוב
נכסה את הסיר ונשים על אש בינונית כ5-7 דק
ננמיך לאש נמוכה ונבשל לעוד כ50 דק.
להפוך בזהירות על מגש.💕
מבשלים ללא נוזלים ?????
כן על אש קטנה כמו אורז פרסי
5 עד 7 דקות מספיקים לעןף? עבר רק טיגון להשחמה.
אפשר יותר
כמה מים לשים בסיר כששמים ל50 דקות? ואם צריך מים רותחים?
מים רותחים
אם רוצים את המתכון פרווה , מה צורת הבישול?
וכמה זמן בישול ומים אם זה אורז מלא ולא אורז בסמטי?
תודה רבה
אפשר פרווה אורז מלא מתבשל קצת יותר זמן בסמטי זה רגיל