עוגת שמרים שוקולד של סבתא
מאת – יפעת ימיני
הרכיבים-
לבצק:
3 וחצי כוסות קמח
כף גדושה שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
1/4 כוס שמן
2 ביצים
3/4 כוס מים פושרים
קורט מלח
שקית סוכר וניל
למלית שוקולד-
3 כפות קקאו
4 כפות סוכר
כפית נס קפה
רבע כוס שמן
וחבילת שוקולד מריר מומס
איך מכינים –
ללוש הכל יחד במיקסר לבצק אחיד ומעט דביק, 10 דקות.
לתת התפחה (עד להכפלת הנפח) שעה וחצי.
למלית שוקולד- לערבב יחד
3 כפות קקאו
4 כפות סוכר
כפית נס קפה
רבע כוס שמן
וחבילת שוקולד מריר מומס במיקרו
לערבב היטב.
אפשר להוסיף אגוזים, בוטנים
אפשר גם מלית של ממרח תמרים, פרג וכד'…
לחלק את הבצק לשני חלקים
לרדד כל חלק למרובע גדול
על משטח מקומח
למרוח בנדיבות המלית ולגלגל לרולדה ,לחצות באמצע הרולדה(לאורך) ולעשות צמה משניים…
וכך גם את הבצק השני…
להכניס לתבנית אינגלייש קייק…
( אפשר גם לחתוך את הרולדה לחתיכות ולהניח בתבנית עגולה ,פרוסות שושנים)
להבריש ביצה( לא חובה)
ולתת תפיחה קצרה (חצי שעה)
להכניס לתנור 180 מעלות עד שמשחים
למרוח עם מברשת סירופ על העוגות
סירופ:
חצי כוס סוכר
כוס מים
וחצי לימון
להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה עד שמסמיך
עוגה משגעת..ממש נראית טוב .מגרה.
כל הכבוד
תודה