מתכון מאת – Lidar Assraf Goren
עוגת לוטוס & שוקולד לבן
הרכיבים –
לתחתית :
חבילה של 250 גרם עוגיות לוטוס
100 גרם חמאה מומסת
לקרם:
2 מיכלים קטנים של שמנת מתוקה / אחד גדול
כוס חלב
גבינה לבנה 9 אחוז 250 גרם
גביע מסקרפונה
שקית אינסטנט פודינג וניל
100 גרם שוקולד לבן מגורד
1
לציפוי:
ממרח לוטוס
איך מכינים –
1 לתחתית:
נטחן את העוגיות ונמיס חמאה,
מהדקים היטב את הכל לתבנית בקוטר 26
ומכניסים למקפיא להתייצבות.
לקרם:
מקציפים את השמנת מתוקה על מהירות גבוהה,
כשהיא מתחילה להתייצב מורידים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את החלב
לאחר מכן נוסיף את המסקרפונה ,נערבב שוב,ומוסיפים את הגבינה לבנה
בהדרגה (שלא יווצרו גושים) מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל..
כשכל הקרם מתאחד למרקם אחד יציב מוסיפים את השוקולד הלבן המגורד לתוך הקרם
ולבסוף מכניסים למקפיא להתייצבות.
לציפוי:
ממיסים את הממרח לוטוס ושמים על העוגה כל אחת וכמה שהיא אוהבת
בסיום התהליך להכניס אותה למקפיא,
אני חילצתי אותה מהתבנית אחרי 5 שעות
בהצלחה לכולן