קובנה לשבת המלכה
מתכון – ליטל אשואל
הרכיבים –
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף גדושה סוכר
1 כף מלח
3.5-4 כוסות מים
איך מכינים –
נלוש היטב את כל המרכיבים, עד שנקבל בצק מעט דביק
נתפיח כשעה, נוריד נפח ונתפיח עוד שעה.
נשמן בחמאה או מחמאה תבנית של ג'חנון
נחלק את הבצק ל8 חלקים
כל חלק לפתוח לעלה ארוך למרוח בחמאה/מחמאה מומסת ולגלגל.
נסדר בתבנית את כל החלקים, נכסה ונתפיח עד 3/4 גובה סיר.
נבשל בתחתית ייעודית 20 דקות מכל צד על להבה בינונית
ולהכניס לתנור ללילה על 100 מעלות.
בהצלחה!