בצלים ממולאים בשר ואורז
מתכון מאת – אורית חדידה
הרכיבים-
6 בצלים למילוי
למלית הבשר:
500 גרם בשר טחון
חצי כוס אורז שטוף
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
2 גבעולי נענע קצוצים
עגבנייה 1 מגורדת
רבע כוס שמן
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית ראס אל חנות
חצי כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה
לרוטב:
רבע כוס רכז רימונים
רבע כוס סילאן
רבע כוס שמן
כוס מים חמים
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית ראס אל חנות
כפית פפריקה
חצי כפית כמון
איך מכינים-
ניקח 6 בצלים גדולים, נקלף, וננקה אותם, נחתוך את 2 הקצוות ולחתוך כל בצל באמצע
מרתיחים את הבצלים בסיר עם מים למשך חצי שעה, ונותנים להם להתקרר
למלית הבשר מערבבים יחד כל כל חומרי הבשר יחד
כשהבצל מתקרר מתחילים למלא את הבצלים
מפרידים את שכבות הבצלים וממלאים בתערובת בשר
את שאריות הבצל שלא נוכל למלא
נקצוץ ונטגן בסיר עם רבע כוס שמן
נסדר את הבצלים מעל הבצל המטוגן בסיר
לרוטב נערבב את כל המרכיבים ביחד
נשפוך את הרוטב מעל הבצלים הממולאים ונבשל 40 דקות על אש בינונית
לאחר 40 דקות נוסיף חצי כוס מים, נכסה את הסיר עם נייר אפייה רטוב ומכסה סגור
נכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות טורבו לכ30 דקות
לאחר 30 דקות נכבה את התנור ונשאיר את הסיר בפנים ללא מכסה לעוד 40 דקות
בהצלחה!