תמונה – מאיר סבג
בהשראת מתכון של יונית צוקרמן
הרכיבים-
לבצק:
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות סוכר
כף מלח 20 גר'
3 ורבע כוסות מים
רבע כוס שמן זית
לזיגוג:
חצי כוס שמן זית
חצי כפית מלח
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
כפית שום כתוש
איך מכינים –
נשים במיקסר עם וו גיטרה קערה עם קמח סוכר שמרים ומים
נערבל הכל במשך כ7 דקות, אחכ נוסיף רבע כוס שמן זית ונתן עוד 3 דקות ערבול
נעביר לקערה משומנת ונתפיח כשעה
אחרי שעה נוציא אוויר ושוב נתפיח עד שהנפח הוכפל
אחרי התפחה שניה נשמן טוב את משטח העבודה
נקרוץ את הבצק ל16 כדורים נכסה ונתן להם לנוח כ15 דקות
אחרי המנוחה מותחים את הכדורים לקו ישר מעין מקל
נשים בנינגה גריל מצב גריל נסגור ונאפה כ4-5 דקות
או נאפה בתנור 220 מעלות עד שמזהיב בערך כ- 20 דקות תלוי בתנור.
נוציא ניתן להתקרר טיפה
את החומרים של הזיגוג נשים בקערה ונערבב ונמרח אחרי שהפוקאצות מתקררות
בהצלחה!
איך מכינים את הפוקצ׳ות בתנור רגיל?
רשום
מה עם מלח בבצק?
תקנתי