עוף עם אפונה
קלי קלות וטעים בטירוף
מתכון מאת כוכי טיפוח ויופי
הרכיבים-
1 קג שוקיים/כרעיים
חצי חבילה אפונה קפואה
חצי חבילה שמיר
חצי חבילה פטרוזיליה
1 בצל לבן קצוץ
3-4 שיני שום
כף פפריקה מרוקאית
כפית מלח
איך מכינים –
בהתחלה נשים שכבה דקה של שמן בסיר ונטגן את העופות עד לקבלת צבע שחום
נוציא את העופות מהסיר ונמשיך לטגן את הבצל והשום חתוכים דק עם אותו השמן של העוף
נוסיף את עשבי התיבול והתבלינים לפתיחה בשמן
לאחר מכן נוסיף את האפונה והעופות ונשפוך מים עד שכל המרכיבים בסיר מכוסים.
נבשל כשעה על אש נמוכה ונשים לב שהנוזלים לא נגמרים
לבסוף נעביר לתבנית ולהשחמה בתנור שחומם מראש לטורבו 250 מעלות כ8-10 דק.
מומלץ להגיש לצד אורז לבן
בהצלחה!