טירמיסו יפיפה ומושקע
מתכון – אפי ישראל
הרכיבים-
חבילה בישקוטים
2 גביעים שמנת מתוקה 38%
חבילה גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת
גביע שמנת חמוצה של פעם 27%
חבילה אינסטנט פודינג וניל
1/4 כוס סוכר
3 כפות ליקר קפה או ברנדי
קקאו
כוס נס קפה קר עם כפית נס ו 2 כפיות סוכר
100 גר' פקאן מסוכר פירורים.
חצי כפית קפה שחור
חצי כפית נס קפה
איך מכינים –
תחילה נטבול את הבישקוטים לשנייה בנס הקר ונסדר בתבנית קפיצית 26 .
אחר כך נקציף את השמנת יחד עם הפודינג סוכר והליקר עד שהקצפת כמעט יציבה
נוסיף את הגבינה והשמנת החמוצה ונקציף דקה לאיחוד.
נעביר חצי מהבלילה על הבישקוטים בתבנית ונכניס למקרר לחצי שעה .
נסדר שכבה שניה של הבישקוטים מעל השכבה של הקרם.
לתוך הקרם שנשאר נערבב את הפקאן ואת הנס קפה והקפה השחור עד לקבלת מרקם אחיד.
נעביר מעל השכבה השנייה של הבישקוטים .
נ כניס למקרר לשעה,
נוציא מהמקרר , נחלץ מהתבנית נפזר מעל את הקקאו לקישוט מלמעלה – אפשר לקשט בעוד פקאן מסוכר
בהצלחה !