גביניות מעלפות לחורף
מתכון – רות דנינו
הרכיבים-
לבצק:
חצי קילו קמח
חמאה 100 גרם
כף שמרים גדושה יבשים 10 גר'
גביע יוגורט 200 מ"ל
ביצה
חצי כוס סוכר
קורט מלח
למילוי:
גבינה טוב טעם חבילה 250 גר
3 כפות גדושות גבינה לבנה כ- 150 גר'
ביצה
3 כפות גדושות סוכר 100 גר'
2 כפות גדושות אינסטנט וניל = 40 גר'
איך מכינים –
לבצק:
תחילה נערבב את כל הרכיבים של הבצק ונלוש אותו עד לקבלת בצק אחיד
נתפיח את הבצק כשעה
למילוי: לקערה נוסיף את כל המרכיבים של המילוי ונערבב עד קבלת מרקם אחיד של מחית
את הגביניות נכין בצורה שלפי התמונות שצירפתי למטה
אחרי שסיימנו להכין את הגביניות נניח אותם להתפחה בתבנית כ25 דקות
לאחר מכן נטרוף ביצה עם כף סוכר ונמרח מעל כל הגביניות
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה כ20 דקות או עד הזהבה
לאחר האפיה נערבב שליש כוס מים רותחים ביחד עם שתי כפיות סוכר ושתי שקיות סוכר וניל
ונמרח על הגביניות האפויות
בהצלחה!
אפשר להכין גם בשיטה הרגילה מעטפות לחתוך לריבועים ולקפל מהצדדים.
כמו כאן
את משתמשת בשמרים יבשים?
הי תודה על המתכונים
שימי לב כשאת רושמת חומרים צייני יותר בפירוט
למשל – יוגורט- 150 גרם יש ויש 200 גרם איזה מהם?
עלייך לדייק יותר
שמרים! – יבשים ? טריים
דוגמאות מתוך המתכון שפרסמת
בהצלחה
תודה אתקן
כמה קמח לא כתוב
חצי קילו
קמח?
מה עם קמח ?
לא ראיתי במתכון קמח
צריך להוסיף
חצי ק"ג קמח
100 גרם חמאה
חחח ברור שרשום.
רשום ראשון
חצי קילו קמח
נראה נהדר .
כמה קמח צריך להוסיף?
רשום חצי קילו
קמח לא רשום
רשום למעלה
כתוב מעל הפרסומת שתקועה באמצע:
חצי ק"ג קמח
100 גרם חמאה
שמחתי לעזור
בצק שמרים כרוך או דניש דה בסט
צודק אבל זה בצק מעולה הודות ליוגורט
המתכון לוקה בחסר, כמה רולדות צמות
כמה גבניות אישיות מה עובי הבצק לרידוד?
עובי הבצק כחצי ס"מ
הגבינות לגודל הרצוי תחלקי בצק ריבועים 5 על 5 ס"מ בערך
אין צורך להוסיף מים?