דגים

דג מרוקאי כהלכתו – לשבת קודש

אופיר פחימה

 

דגים מרוקאיים לשבת

מתכון מאת – אופיר פחימה

 

 

הרכיבים-

2 -4 פילטים של דגי מושט

גמבה

5-6 שיני שום

2 פלפלים ירוקים חריפים

4 פלפלים אדומים חריפים

תפוח אדמה פרוסות

גזר פרוס

עגבנייה פרוסות

כחצי כוס שמן-זית

כפית פפריקה

כפית מרק עוף

פלפל שחור חצי כפי

חצי כפית – כפית מלח

חצי כפית קימל טחון/כמון

צרור כוסברה

מיץ מחצי לימון

 

איך מכינים – 

להשרות את הדג במלח ולימון. לחצי שעה לשטוף ולנגב

בסיר לחמם כחצי כוס שמן עם השיני שום, הפלפלים החריפים והגמבה

נוסיף תפוח אדמה חתוך לקוביות, עגבניה חתוכה לרבעים, גזר חתוך לקוביות

נוסיף תבלינים לימון ומים עד גובה 1/2 סיר

לבשל על אש נמוכה חצי שעה.

אחר כך נוסיף את הדגים ומדי פעם נערבב את הרוטב בדג

נמשיך לבשל עוד כחצי שעה

נפזר צרור כוסברה מעל ונגיש

בהצלחה!

אופיר פחימה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *