עוגת תפוחים מושלמת
מתכון – חני קונאשוילי
הרכיבים-
לבצק:
5 חלמונים
חבילה חמאה / מחמאה של 200 גרם
1 כוס מיץ תפוזים
כף תמצית וניל
2 וחצי כוסות קמח תופח
3/4 כוס סוכר
לתערובת התפוחים:
10 תפוחים
חצי כוס סוכר
מיץ מלימון 1
כפית קינמון
איך מכינים –
לתערובת התפוחים:
תחילה נקלף את 10 התפוחים ונפרוס אותם,
נשים בסיר את התפוחים ביחד עם חצי כוס סוכר ומיץ לימון
נבשל עד שכל הנוזלים מתאדים ונערבב כדי שלא שידבק לסיר.
נוריד מהאש נוסיף כפית קינמון ונקרר
לבצק:
נערבב את כל החומרים ביחד אפשר במיקסר עם וו גיטרה- הבצק יוצא דביק וככה צריך להיות .
לעוגה אני משתמשת בתבנית 26 משומנת או תבנית גבוהה 24
נשים 3/4 מהבצק בתבנית ונחמם תנור מראש ל170 מעלות
נאפה כ- 20 דקות,
אחרי 20 דקות כשהבצק עדיין בהיר נוציא את העוגה מהתנור
על הבצק החם נוסיף מלמעלה את תערובת התפוחים
ומעל התערובת נשים באופן שווה את הבצק שנותר
נעזר בשתי כפות כדי להניח את הבצק מעל התפוחים – וכל פעם כשנוסיף בצק נרטיב כי הבצק דביק מאוד
נחזיר לתנור להזהבה מלאה משהו כמו חצי שעה לפחות
נוציא נקרר ונפזר אבקת סוכר.
בהצלחה!
נראה טעים אפשר גם עם חבושים ? כמה וכמה זמן בישול
לא חושבת זה מאוד קשה ולא דומה לתפוח
כתוב בצורה לא מובנת. אין סרטון או תמונות להבין.
בקיצור מתכון שנועד לפורענות ומאתגר. ביעסתם
מה לא ברור תשאלי ונענה
היי תודה על המתכון בהחלט מתכוונת לנסות כי עוגת תפוחים היא הכי הכי בשבילי. רק שאלה – למה כל כך הרבה ביצים?
את יכולה להחליף ב- 2 ביצים
אפשר שמן במקום מרגרינה או חמאה?
כן