עוגת שוקולד נדירה
היא כל כך רכה וטעימה ומהמצרכים הכי פשוטים שיש בכל בית
מתכון – מרסל אזולאי
*כוס אוניברסלית
- במקום שמן אפשר לשים 200 גרם חמאה מומסת
הרכיבים-
5 ביצים
כוס סוכר
שקית אבקת אפייה
כוס מים חמים
כוס שמן
4 כפות קקאו
2 כוסות קמח
קורט מלח
שקית סוכר וניל
קרם –
200 גר' שוקולד מריר
חצי גביע שמנת מתוקה 125 גר'
איך מכינים –
נפריד ביצים, נקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף תפוח .
בקערה נוספת נערבב היטב את החלמונים עם שמן,
4 כפות קקאו, מים ,וניל ושקית אבקת אפיה ו 2 כוסות קמח
אחר כך נוסיף את לקערה את החלבונים שהקצפנו עם הסוכר בצורת עטיפה
נשפוך את הבלילה לתבנית 26
נחמם תנור מראש ל170 מעלות ונאפה כ 30 דקות או עד שהעוגה מתייצבת במרכז .
נוציא את העוגה מהתנור
לקרם נמיס במיקרו 2 חבילות של שוקולד מריר ביחד עם חצי גביע של שמנת מתוקה
נערבב ביחד ונפזר מעל העוגה כשהיא חמה עדיין
בהצלחה
כוס חד פעמי לשתיה חמה,איזה גודל? יש כל כך הרבה?
האם כוס מידה סטנדרטית טובה לכמות הנל?
כוס אוניברסלית הכמות 240 מ"ל
מה עם המים החמים מה עושים איתם ?
מוסיפים לתערובת
עם אני רוצה לעשות בתבנית חד פעמית גדולה.יש צורך להכפיל כמויות נכון?
כן
בטח מתכון נדיר. הטעם הדוחה של השמן בעוגה הופך אותה לפיתה בטעם שמן זול.
לא נמאס לכם להעתיק מליון פעם מתכונים סתמיים בטעם שמן ולשים להם כותרות מפוצצות?!?!
אפשר להשתמש בכל שמן ואפילו בחמאה מומסת לטעם יותר משובח
מה נדיר בעוגה הזו? הכי פשוטה קלה והמתכון הזה מכירה כבר 30 שנה.
בדיוק כך אבל היא עדיין טעימה מאוד ופשוטה להכנה
מעניין מאיפה המתכון הזה, יש לי אותו כבר מעל 33 שנים והוא מפורבם באימהות מבשלות ובאתר עוגות שוקולד….
נכון זה מתכון של אמהות – במקרה העלתה את המתכון מרסל אזולאי הבשלנית
אתר מצויין קל וקליט
איזה כיף תודה
שכחת בהוראות את המים החמים
תודה
ואגב כוס שמן בכל עוגה זה פשוט המון יוצא עוגה שומנית או חצי או 3/4 לא צריך יותר זאת דעתי