עוגיות שכבות במילוי ממרח אגוזי לוז
מתכון מאת – ליטל אשואל
הרכיבים-
5 כוסות קמח לבן מנופה
300 גרם חמאה קרה קוביות
100 גרם אבקת סוכר
4 חלמונים
רבע כוס חלב
ממרח חלב בטעם אגוזי לוז
איך מכינים –
בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה,
מתחילים ערבול על מהירות בינונית עד שנוצרת תערובת חולית/פירורים דקים,
מוסיפים חלמונים וחלב וממשיכים לעבד עד לאיחוד הבצק ועוד דקה.
נעטוף בניילון נצמד ונעביר למקרר למשך כשעה.
לאחר מכן מחלקים את הבצק ל4 חלקים, כל חלק מרדדים בין שני ניירות אפייה, למלבן בגודל תבנית אלומיניום מרובעת סטנדרטית.
מתחילים לבנות את העוגה שלאחר מכן תהפוך לעוגיות.
תחילה מניחים נייר אפייה בתבנית ומעליו מלבן בצק ראשון שרידדנו,
מורחים שליש מן הממרח, מניחים מלבן נוסף, ומעליו ממרח, מלבן נוסף ומעליו ממרח ומעליו מלבן אחרון.
נחמם תנור ל180 מעלות ונאפה כ30 דקות.
מצננים היטב ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
חותכים לריבועים בגודל שאוהבים וטורפים
בהצלחה!