עוף במרינדה בתנור טעים ומנחם
מתכון של איבונה פרץ
והמרינדה ממש מיוחדת טעמים שמתחברים יחד לטעם המושלם
הרכיבים-
6-8 שוקיים או ירכיים עוף
6 תפוחי אדמה גדולים
בטטה 1
2 גמבות
2 בצלים גדולים
2 עגבניות
1/4 כוס שמן זית
כף דבש
כף סויה
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס מים
כף פפריקה
כפית מלח
כף כמון
1/2 כף פלפל שחור גרוס
5 שינים שום כתושות
איך מכינים –
תחילה נחתוך את תפוחי האדמה לקוביות או רצועות
נעביר את תפוחי האדמה לסיר עם מים וכשהמים מתחילים לרתוח נוציא ונסנן
בתבנית נניח את תפוחי האדמה ונחתוך מעל גמבה, בצל, בטטה, ועגבניות לרצועות גדולות
למרינדה נשים את כל שאר המרכיבים בקערה, לערבב היטב
מעל הירקות שהנחנו בתבנית נסדר את העוף כשהצד עם רוב העור כלפי מעלה
נפזר מעל הכל את המרינדה ונעסה היטב עם הידיים את הכל
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונכניס לשעה ללא כיסוי
לאחר כשעה נגביר ל210 מעלות ונשים עוד כ25 דקות
בהצלחה!
יוצא עוף מדהים וטעים