קובה בורגול מטוגנת
מתכון – שושי זרקה
הרכיבים-
לבצק:
3 וחצי כוסות בורגול דק
2 כוסות סולת
חצי כפית מלח
חצי כפית כורכום
חצי כפית בהרט
כחצי כוס מים
למילוי:
5 בצלים קצוצים
בשר טחון 500 גרם
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חופן שקדים קצוצים
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית בהרט
איך מכינים –
תחילה להשרות את הבורגל כ 40 דקות במים עד שכל המים נספגים
בקערה נשים 2 כוסות סולת, את הבורגול שהשרינו
נוסיף את התבלינים וכ חצי כוס מים או יותר לפי הספיגה. ונתחיל ללוש עד לבצק אחיד
לאחר שהבצק אחיד נכסה אותו וניתן לו לנוח כ30 דקות
למילוי נתחיל לטגן במחבת גדולה את הבצלים עד הזהבה
לבצלים נוסיף את הבשר הטחון ונתחיל למעוך אותו בתוך המחבת
נוסיף תבלינים פטרוזיליה ושקדים נערבב ונמשיך עד להשחמת הבשר
נוריד מהאש ונתן לבשר להתקרר
לאחר מכן נוודא שהידיים שלנו לחות ונחלק את הבצק לעיגולים קטנים
כל עיגול בצק נפתח ונרדד ונשים כף מילוי בשר בכל עיגול
נסגור היטב לצורת קובה מאורכת, נחמם שמן בסיר ונטגן בשמן עמוק
בהצלחה!