מתכון לבקלוואה מעלפת
מתכון של רוחמה לוי
הרכיבים-
לבצק:
חבילה בצק עלים מוכן
חצי קילו פיסטוקים קלופים ללא מלח
300 גרם בוטנים קלופים ללא מלח
300 גרם שקדים ללא מלח
כוס סוכר חום
כף קינמון
רבע כפית ציפורן טחון
לסירופ:
2 כוסו מים
חצי כוס סוכר חום
2 כפות מי ורדים
2 כפות דבש
מיץ מחצי לימון
איך מכינים –
תחילה לקלות את הפיטוקים הבוטנים והשקדים כל אחד בנפרד
נוציא מהפיסטוקים כוס נשים בצד, כל השאר נקרר ונפורר אותם במג'מיקס לפירורים בינוניים ביחד.
את כל הפירורים נעביר לקערה ונוסיף סוכר חום, קינמון, ציפורן טחון ונערבב את הכל ביחד
לאחר מכן נחלק את הבצק ל 4 חלקים שווים, נחלק את תערובת האגוזים ל4 חלקים
נרדד את הבצק לדף דק ונפזר מהתערובת על כל הדף, נגלגל לרול בגודל התבנית.
נניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה שני רולים ונחתוך לפני האפייה כמו בתמונה
נחמם תנור מראש ל 180° ונאפה כ40 דקות
לסירופ נשים בפינג'ן את כל המרכיבים נרתיח 3 דקות ונקרר
אחרי שמוציאים את הבקלווה מהתנור נפזראת הסירופ בעזרת כף לאורך כל הבקלווה ונפזר את הפיסטוקים ששמנו בצד
בהצלחה!