המנה המנצחת שלי לשבת
מתכון אליפות של אילנית כרבי
הרכיבים-
לבשר:
צלי כתף מספר 5
כפית פלפל אנגלי
חצי כפית כורכום
חופן קטן עלי דפנה
לרוטב:
8-10 תפוחי אדמה קטנים
חבילה בצלי שאלוט
ראש שום
כף טריאקי
חצי כפית סילאן
חצי כפית כורכום
סלסלת פטריות שלמות
כף מרק עוף
פלפל שחור גרוס
חופן קטן פטרוזיליה טריה
חצי כפית פטרוזיליה יבשה
חופן סלרי
כפית רוטב סויה
מלח
תבלין על האש
איך מכינים
לבשר:
נשים במים חמים גוש צלי מספר 5
תוך כדי נוסיף כורכום, פלפל אנגלי ועלי דפנה
נבשל עד שהבשר רך (3 שעות בערך) אפשר בסיר לחץ, נסנן ונקרר
אחרי שמתקרר נחתוך לפרוסות בצורת מניפה
לרוטב:
נקלף תפוחי אדמה קטנים ונבשל במים רותחים עד התרככות נוציא למסננת ונשים בצד
בסיר שמתאים לתנור נטגן על הגז חבילה של בצלי שאלוט חתוכים לחצאים
אחרי שהבצלים מתחילים להשחים נוסיף את ראש השום, טריאקי, סילאן, כורכום ונערבב
לאחר מכן נכניס את תפוחי האדמה שבישלנו ונערבב שתפוחי האדמה יתפסו צבע
לאחר שערבבנו את תפוחי האדמה נכניס את הבשר חתוך לפרוסות ונטגן משני הצדדים
לאחר שטיגנו את הבשר משני צדדיו נוסיף פטריות שלמות, כוס וחצי מים מהציר של הבשר
כף מרק עוף, את הרוטב שקיבלנו נפזר על הבשר עם כף ונוסיף פלפל שחור גרוס מעל
נוסיף פטרוזיליה טריה ויבשה, סלרי, ומעט רוטב סויה, על תפוחי האדמה נפזר מלח לפי טעם, ותבלין על האש
ניתן להכל להתבשל על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך (בערך 45 דקות) במידה וצריך נוסיף מים מהציר
לאחר שהרוטב מסמיך נחמם תנור מראש ל200 מעלות טורבו ונכניס את הסיר ללא מכסה לתנור לכ10 דקות
נפזר פטרוזיליה טריה קצוצה לקישוט ונגיש
בהצלחה!