מפרום של שבת
מתכון – דליה דדון
הרכיבים-
3 תפוחי אדמה פרוסים
חציל 1 פרוס
לתערובת הבשר:
חצי קילו בשר טחון
בצל אחד
חופן פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
קמצוץ קינמון
קמצוץ בהרט
חצי כוס שמן
פרוסת לחם או חלה מושרת במים
לרוטב:
בצל חתוך דק
גזר חתוך לרצועות
עגבניה חתוכה
מים עד גובה 1/2 סיר
שליש כוס שמן
פלפל אדום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
קמצוץ קינמון
חצי כפית מלח
לרסק 2 עגבניות
איך מכינים-
תחילה נפרוס את תפוחי האדמה והחציל ונשים בצד
לאחר מכן בקערה נערבב את כל המרכיבים של הקציצות
בין הפרוסות של תפוחי האדמה והחציל נשים את הבשר
במחבת עם פס דק של שמן נטגן את החצילים ותפוחי האדמה טוב טוב משני הצדדים ונשים בצד
בסיר רחב נתחיל לטגן את הבצל הקצוץ עד השחמה, נוסיף גזר ועגבניה
נוסיף את החצילים ותפוחי האדמה שטיגנו
נוסיף מים, שמן, פלפל אדום, תבלינים ונרסק 2 עגבניות לבפנים
נשאיר על אש נמוכה עם מכסה כ40 דקות
בהצלחה!