עוגת שמרים פרג מטריפה
מתכון של מלי מאירוב
הרכיבים-
לבצק:
3 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
3/4 כוס חלב
ביצה
חלמון
כפית תמצית וניל
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
למילוי:
כוס חלב
כוס סוכר
50 גרם חמאה
2 כוסות פרג טחון
כפית גרידה לימון
כף דבש
כף ביסקויטים/שקדים טחונים
איך מכינים-
במיקסר נתחיל לערבב 3 כוסות קמח, שמרים, סוכר
נוסיף חלב, ביצה, חלמון, תמצית וניל, נמשיך לערבב עד שהבצק מתאחד
לאחר מכן נוסיף בהדרגה את החמאה כל פעם 2 קוביות,
נמשיך ללוש עוד 12 דקות במיקסר עד לבצק רך
נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס למקרר לפחות ל4 שעות, עדיפות לכל הלילה
למילוי נבשל בסיר כוס חלב, סוכר, חמאה, שהסוכר נמס נוסיף את הפרג הטחון
נערבב, נוריד מהגז ונוסיף גרידת לימון, דבש, את הביסקויטים/שקדים ונכניס למקרר
לאחר שנתנו לבצק לנוח נוציא מהמקרר נקמח אותו ונקמח לנו משטח עבודה
נחלק את הבצק ל 3 חלקים שווים, נרדד כל חלק ונשים מילוי לאורך באמצע
נקפל את הבצק לרולדה 2 גלגולים ונלחץ מלמעלה עם כף היד לשטח טיפה
נעשה שלושה חריציה מעל ונניח בתבנית,
נערבב כפית סוכר, חלמון וכפית מים ונמרח מעל הרולדות
נחמם תנור ל170 מעלות ונאפה כ45 דקות
בזמן שהרולדות בתנור נבשל על הגז מי סוכר
כוס מים, כוס סוכר, וכפית מיץ לימון כמה דקות עד שמסמיך מעט
לאחר שהוצאנו את העוגות מהתנור נבריש אותם במי הסוכר
בהצלחה!
עוגה מהממת חולה על עוגת פרג