הרכיבים-
7-8 תפוחי אדמה אדומים בינוניים
5-6 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
כף אבקת מרק
כף פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור גרוס
כף פטרוזיליה יבשה
כף שום כתוש
רבע כוס מים
הכי טעים עם רוטב שום ומיונז:
2 כפות מיונז
3 שיני שום כתושות
מעט שמיר קצוץ
קמצוץ מלח
פלפל שחור גרוס ומעט מים
נערבב היטב עד לרוטב אחיד
איך מכינים-
תחילה נקלף את תפוחי האדמה ונחתוך לפלחים
מחממים בסיר עם מכסה מים רותחים עם קמצוץ כורכום
מבשלים את הפלחים כ15 דקות בלבד
בקערה נערבב את כל המרכיבים של הרוטב עד למרקם אחיד
מסננים מייבשים ומעבירים לקערה של הרוטב
מערבבים בזהירות הכל יחד ומעבירים לתבנית חד פעמית
מחממים תנור מראש ל220 מעלות ומכניסים לבערך כ35-40 דקות
מדי פעם הופכים כדי שכל תפוחי האדמה יקבלו קריספיות וצבע אחיד
בהצלחה!