בשר מתכונים מהירים קציצות

ריח של שבת באוויר והריחות מעלפים

אילנית כרבי
קציצות בשר ברוטב משגע
מתכון של אילנית כרבי
הרכיבים-
לקציצות הבשר:
חצי קילו בשר טחון
2 בצלים גדולים
תפוח אדמה בינוני
בטטה קטנה
3 כפות פירורית מתובלת
חופן פטרוזיליה קצוצה
ביצה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
קמצוץ ראס אל חנות/כמון
חצי כפית תבלין פילדלפיה
קמצוץ זנגויל טחון
לרוטב:
2 בצלים
כף סילאן
חצי כפית כורכום
קמצוץ כמון
כוס מים רותחים
כף מרק עוף
פלפל שחור גרוס
איך מכינים-
לקציצות:
תחילה נערבב את כל מרכיבי הבשר בקערה עד אחידות
ניתן לבשר מנוחה כ30 דקות
לאחר 30 דקות נקרוץ לעיגולים, נטגן בשמן עמוק ונשים בצד
לרוטב:
בסיר רחב נטגן 2 בצלים קצוצים
כשהבצלים מתחילים להזהיב נוסיף כף סילאן
כורכום, מעט כמון  ונמשיך לערבב
ננמיך את האש עד שהבצל מגיר נוזלים
לאחר מכן נוסיף כוס מים רותחים וכף מרק עוף
 נמשיך לערבב ונוסיף את הקציצות לסיר
נפזר מעל הכל פלפל שחור גרוס ונבשל על אש נמוכה 20 דקות עם מכסה
מנה היסטרית, בהצלחה!

תגובות 4

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *