בשר

צלי בקר שגורף את כל המחמאות

אילנית כרבי

צלי בקר שגורף את כל המחמאות מהאורחים

מתכון של אילנית כרבי

 

הרכיבים-

לבשר:
צלי כתף מספר 5
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל אנגלי
חופן קטן עלי דפנה
לרוטב:
3 בצלים רגילים חתוכים לרבעים
10 בצלי שאלוט
ראש של שום
כף רוטב טריאקי
כף כורכום
כוס מי ציר בשר
כף מרק עוף
6 פטריות שלמות
קמצוץ כמון
חופן קטן טימין
חופן פטרוזיליה טריה קצוצה דק
חופן פטרוזיליה יבשה
פלפל שחור גרוס
רוטב סויה
איך מכינים –
לבשר:
תחילה נטגן גוש צלי מספר 5 קלות, לאחר מכן נשלוק במים חמים
תוך כדי נוסיף כורכום, פלפל אנגלי ועלי דפנה
נבשל עד שהבשר רך, אפשר בסיר לחץ, נסנן ונקרר
לאחר שהבשר מתקרר לגמרי נחתוך לפרוסות אבל לא עד הסוף, שתישאר צורת מניפה
להכנת הרוטב:
בסיר רחב נטגן עד להזהבה את הבצלים הרגילים חתוכים לרבעים
לאחר שהבצלים מזהיבים נוסיף את בצלי השאלוט וראש השום
נמשיך לטגן, נוסיף כף טריאקי, כף כורכום ונערבב
נוסיף כוס מים מציר הבשר, כף מרק עוף, נמשיך לערבב ונוסיף את הצלי שחתכנו למניפה
לאחר שהוספנו את הצלי נוסיף 6 פטריות שלמות
נפזר כמון, מעט רוטב מהצלי ומעל מניפת הצלי נפזר טימין
מעל הכל נפזר עוד פטרוזיליה טריה קצוצה, פטרוזיליה יבשה, פלפל שחור גרוס, ונזגג מעט רוטב סויה
נבשל על אש נמוכה עוד כ45 דקות
לאחר 45 דקות נכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ללא מכסה לכ7 דקות
נוציא מהתנור נפשזר פטרוזליה טריה מעל לקישוט ונגיש
בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *