אמפנדס מתכון משופר
מתכון מאת – אילנה לוי
תמונה – שרי חכמון
הרכיבים-
לבצק;
1 קילו קמח מנופה
כפית מלח
2 ביצים
6 כפות שמן
1.75 כוסות מים
למילוי הפטריות:
2 בצלים קצוצים דק
מארז פטריות שמפיניון
גזר מגורד
גבעול סלרי עם עלים קצוץ דק
100 גרם צנוברים
רבע כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית אורגנו יבש
כף אבקת מרק פטריות
למילוי בשר:
2 בצלים קצוצים דק
2 גבעולי סלרי עם עלים
חצי קילו בשר טחון
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית אורגנו יבש
איך מכינים
לבצק:
נלוש את כל המרכיבים עד לקבלת בצק חלק ונעים לעבודה, את המים נוסיף בהדרגה
אם הבצק רך מידי אפשר להוסיף עוד כף קמח,
נכסה בניילון ונניח למנוחה של חצי שעה.
למילוי פטריות:
נטגן במעט שמן 2 בצלים קצוצים עד הזהבה יפה
נוסיף מארז פטריות קצוצות דק,
גזר מגורד בפומפיה דקה,
גבעול סלרי עם העלים קצוץ דק
100 גר' צנוברים, רבע כפית מלחחצי כפית פלפל שחור גרוס,
כפית אורגנו יבש, וכף אבקת מרק פיטריות
לטגן את כל התערובת על אש גבוהה כחמש דקות ונקרר
אפשר להוסיף גם ביצה קשה חתוכה לקוביות
למילוי הבשר:
נטגן במעט שמן 2 בצלים קצוצים עד הזהבה
נוסיף 2 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים דק,
נוסיף חצי קילו בשר טחון, נתבל בכפית שטוחה מלח,
חצי כפית פלפל שחור גרוס וכפית אורגנו יבש.
נטגן ונפורר את הבשר עד צימצום כל הנוזלים ונקרר
גם כאן ניתן להוסיף ביצה קשה חתוכה לקוביות
לבסוף על משטח מקומח היטב נחלק את הבצק ל – 3 חלקים.
מכל חלק ניצור גליל ארוך ונחתוך עיגולים בעובי 3 ס"מ
בזמן העבודה יש לכסות את העיגולים בניילון שלא יתייבשו
נרדד כל עיגול לעלה דק, נמלא כף מתערובת המילוי, נסגור תוך כדי קיפול הקצה ונצבוט קלות
נטגן במחבת עם שמן בגובה 3 ס"מ משני הצדדים עד הזהבה
בהצלחה!