אושפלו מתכון נדיר לשבת
מתכון מאת – Gali Su
הרכיבים-
ל10-12 מנות:
3 בצלים
קילו וחצי בשר חתוך לקוביות – צלי כתף מספר 5/אסאדו/שריר/כבש
8 גזרים חתוכים דק
4 כוסות אורז עגול
כפית כמון
כפית וחצי מלח
חצי כפית פלפל לבן
כף סוכר
כף אבקת מרק עוף
איך מכינים
תחילה נניח בסיר עם קצת שמן את הבשר עם חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל לבן
נוסיף מים שיכסו את הבשר, נסגור עם מכסה ונבשל כשעתיים על אש נמוכה
לאחר מכן נשרה 4 כוסות אורז עגול במים פושרים למשך כשעה
כשהבשר מוכן נסנן אותו מהמים ונשמור את המים של הבשר בצד
אחר כך נחתוך את הבצל לקוביות קטנות ונטגן עד להזהבה
נוסיף את הגזרים שחתכנו דק, כף סוכר, כפית כמון, כפית גדושה מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס
כשהגזר מתרכך נוסיף מעליו את הבשר ואת האורז המושרה
על כל כוס אורז נוסיף בין כוס לכוס ורבע מים של הבשר ששמרנו קודם לכן
נוסיף כף אבקת מרק עוף
אחרי הרתחה נכסה עם מגבת, נסגור את הסיר ונבשל על אש נמוכה מאוד כשעה בערך
בהצלחה!