בשר מאכלים ביתיים קציצות

המנה שתגרוף הכי הרבה מחמאות השבת

אילנית כרבי
 
המנה שתגרוף הכי הרבה מחמאות השבת
מתכון מאת – אילנית כרבי
הרכיבים- 
לתערובת הבשר:
חצי קילו בשר טחון
2 בצלים גדולים מגורדים
תפוח אדמה בינוני מגורד
חופן פטרוזליה קצוצה
3 כפות פירורי לחם
ביצה
כפית גדושה מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית ראס אל חנות
חצי כפית זנגויל טחון
לרוטב:
2 בצלים פרוסים לעיגולים
5 שיני שום שלמות
חצי כף סילאן
כפית כורכום
כפית כמון
כוס מים רותחים
כף מרק עוף
2 פלפלים יבשים
פלפל שחור גרוס
פטרוזליה טרייה
איך מכינים

לתערובת הבשר –  נערבב את כל המרכיבים
ניתן לתערובת מנוחה של כחצי שעה
לאחר מכן נקרוץ לעיגולים קטנים, נטגן בשמן עמוק, נוציא ונשאיר בצד
לרוטב – נתחיל מלטגן 2 בצלים פרוסים לעיגולים,
כשהבצלים מתחילים להזהיב נוסיף 5 שיני שום שלמות, נמשיך לטגן ולערבב
אחר כך נוסיף חצי כף סילאן, כורכום, כמון וננמיך את האש עד לאידוי הבצל כ10 דקות בערך
לאחר אידוי הבצל נוסיף כוס מים רותחים עם כף מרק עוף, נפזר את הקציצות בתוך הרוטב ונוסיף 2 פלפלים יבשים
נפזר מלמעלה פלפל שחור גרוס ונבשל כ30 דקות על אש נמוכה
לאחר 30 דקות נפתח את המכסה ונבשל עוד 10 דקות ללא מכסה כדי שהרוטב יסמיך
אם באיזשהו שלב יחסר לנו מים נוסיף מעט מים רותחים מהצד, הרוטב צריך לצאת סמיך כמו בתמונה
נפזר פטרוזיליה טריה ונגיש, מ-ע-ד-ן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *