מתכון לפלפלים ממולאים הטעימים שהכנתי
מתכון מאת חנה דוד
הרכיבים-
700 גרם בשר טחון
14 פלפלים בגודל בינוני
ספל וחצי גדול של אורז שטוף
רסק עגבניות 3 כפות גדושות
2 כפיות סוכר
מים פושרים
2 בצלים
ביצה
מלח
פלפל שחור גרוס
כף שטוחה אבקת מרק עוף
איך מכינים –
בסיר רחב נוסיף 2 בצלים קצוצים דק עם מעט שמן ונטגן עד הזהבה
לאחר שהבצל מזהיב נוציא שליש מכמות הבצל לקערה ונקרר
לבצל שנשאר בסיר נוסיף רסק ו,
כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, כף מרק עוף ונערבב
לאחר מכן נוסיף חצי כוס מים פושרים בערך ונביא להרתחה על אש קטנה
נוסיף 2 כפיות סוכר ונערבב מעט
בקערה נפרדת נערבב את הבשר, אורז, כף רסק והבצל שהשארנו בצד
כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס וביצה
נערבב הכל היטב לתערובת אחידה
נוריד את החלק העליון מהפלפלים וננקה אותם היטב,
נמלא כל פלפל ב3/4 תערובת בשר
נכניס לסיר הרחב ונסדר אחד אחר השני כמו בתמונה
נביא לרתיחה הכל ונוריד לאש נמוכה, נבשל עם מכסה סגור
לאחר כ30 דקות בישול נסובב עם כף את הפלפלי,
נוסיף מים רותחים במידה וצריך ונבשל עוד כ30 דקות
לאחר כשעה בישול נוריד מהאש,
נעביר לתנור שחומם מראש ל170 מעלות לכ20 דקות בישול בערך בלי מכסה
במידה וצריך נוסיף מים לפני הכניסה לתנור, נוציא מהתנור ונהנה
בהצלחה!
קופסא גדולה רסק? זה מלא. אולי עגבניות מרוסקות קופסא וקופסא קטנה רסק??
תוקן