פשטידות צמחוני

פשטידה מרוקאית אורגינל

רונית פרץ
פשטידה מרוקאית אורגינל
מתכון מאת רונית פרץ
הרכיבים-
10 ביצים טריות
2 ביצים קשות
3 גזרים מבושלים חתוכים לקוביות
כוס אפונה של סנפרוסט
חצי שקית אבקת אפיה
מיץ מחצי לימון
כף פלפל שחור גרוס
חצי כפית כורכום
כף מלח
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
חצי כוס שמן
7 תפוחי אדמה מבושלים
איך מכינים – 
תחילה מועכים את התפוחי אדמה לפירה ומוסיפים לימון
נטרוף את הביצים הטריות,  נוסיף לתוך התערובת ונמשיך לערבב
לאחר מכן נוסיף אפונה, גזר, כוסברה פטרוזיליה
מתבלים במלח, כורכום, פלפל שחור ואבקת אפיה
נוסיף 2 כפות שמן וביצים קשות חתוכות לקוביות
ניקח סיר רחב משומן,  נניח נייר אפיה בתחתית הסיר
נוסיף על הנייר את השמן שנותר ונפזר לבפנים את התערובת
מבשלים 5 דקות על להבה גבוהה, מנמיכים ומבשלים עוד 5 דקות
מעבירים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות
אופים כ35 דקות, בודקים שהפשטידה יציבה ומוציאים
מקררים והופכים על צלחת הגשה
בהצלחה ובתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *