עוגת שיש רכה כמו ענן
אתם חייבים להכין
מתכון של חני קונאשוילי
הרכיבים-
נשתמש בכוס מדידה 240 מיל
5 ביצים
כוס ורבע סוכר
2 שקיות סוכר וניל
חצי כוס שמן
כף גרידת לימון
כוס חלב/מים (אני השתמשתי בחלב, מים לגרסא פרווה)
כף תמצית וניל
2 כוסות קמח מנופה
שקית אבקת אפיה
כף גדושה שוקולית
כף קקאו
כף שמן
איך מכינים –
תחילה נכין תבנית פלא משומנת בצדדים עם נייר אפיה בתחתית
נפריד את חמשת הביצים לחלמונים וחלבונים
להקציף חלבונים עם כוס סוכר בהדרגה כ2 דקות לקצף יציב
נעביר את הקצף לקערה נפרדת ונניח בצד
באותה קערה של המיקסר(אין צורך לשטוף)
נערבל חלמונים עם רבע כוס סוכר עד שהופך לבהיר
ננמיך מהירות ונוסיף לתערובת החלמונים:
2 שקיות סוכר וניל, חצי כוס שמן, כף גרידת לימון
כוס חלב/מים, כף תמצית וניל, 2 כוסות קמח מנופה ושקית אבקת אפיה.
נוסיף את הקצף המוקצף, נערבב עם לקקן או כף לא במיקסר
נשפוך 3/4 מהתערובת לתבנית בינונית משומנת או 26 עגולה עם שוליים גבוהים
בשליש שנותר נוסיף: כף גדושה שוקולית, כף קקאו וכף שמן
נערבב היטב, נשפוך מעל התערובת הלבנה
בעזרת כף ניצור מעגלים כדי ליצור מראה שיש (לא יותר מדי)
נחמם תנור מראש ל160 מעלות, נאפה כ45 דקות.
בהצלחה!