עוגת גבינה פס גבוהה וממכרת
מתכון של מאיה בוטראשוילי
את העוגה אפשר להכין בתבנית עגולה 26 או בתבנית מלבנית 20/30 שממנה חותכים ל- 2 עוגות פס
או בשתי תבניות מיועדות לעוגת פס -יש לקנות אצל אתי ממן חפשו בפייסבוק .
הרכיבים-
6 ביצים
2 כוסות סוכר(אפשר גם כוס וחצי )
4 גביעים של גבינה לבנה 9 אחוז 250 גרם
שקית סוכר וניל
3 כפות קמח גדושות
איך מכינים –
תחילה בקערה נקציף חלבונים עם כוס וחצי סוכר לקצף יציב
לקערה אחרת נוסיף 4 גביעים גבינה לבנה, חצי כוס סוכר
שקית סוכר וניל, חלמונים, 3 כפות קמח ונטרוף במטרפה הכל
לאחר מכן נטמיע בתנועות קיפול את הקצף החלבונים לתערובת החלמונים
נחמם תנור מראש ל190 מעלות, נכין תבנית של תנור עם מים בתחתית
נשמן 2 תבניות פס או תבנית אחת מלבנית בינונית או עגולה 26.
נפזר את הבלילה לתבנית
נאפה במשך 10 דקות על חום של 190 מעלות
לאחר 10 דקות נוריד ל165 מעלות ונאפה עוד כ 40 דקות בערך
חשוב לא לפתוח את התנור בין לבין!
לאחר מכן נוציא מהתנור ונקרר
עוגה קסם והטעם ממכר
בהצלחה!
יש אפשרות למרוח גנאש שוקולד על העוגה?
בטח