עוגת שמרים גבינה
יוצאת בול כמו במאפיה
מתכון מאת ליטל אשואל
הרכיבים-
לבצק:
5 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
4 ביצים בגודל L
כוס מים
200 גרם חמאה רכה קוביות
קורט מלח
למלית גבינה:
500 גרם גבינה כחושה לאפיה (טוב טעם, חמד, כנען)
חצי כוס סוכר
2 ביצים
כפית תמצית וניל
3 כפות קורנפלור
גרידה מחצי לימון
תערובת להברשה:
חלמון
כף חלב
קורט מלח
לסירופ מעל העוגה:
כוס סוכר
3/4 כוס מים
איך מכינים –
אופן הכנת הבצק:
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח,
שמרים, סוכר ומערבבים קלות.
מוסיפים ביצים ומים ומתחילים לישה
הבצק יעשה מעט חולי ולא יתאחד לגמרי,
בנתיים נוסיף קוביות חמאה רכה ומלח,
נמשיך ללוש עד לבצק אחיד רך ונעים.
מכסים ומתפיחים שעה עד הכפלת הנפח
למלית הגבינה:
בקערה מערבבים 500 גרם גבינה כחושה לעוגות ומאפים
ביחד עם חצי כוס סוכר, 2 ביצים, כפית תמצית וניל,
3 כפות קורנפלור, וגרידה מחצי לימון לתערובת חלקה
עיצוב:
ניתן לחלק את הבצק ל3, לרדד למלבן, למלא ולגלגל
אפשר גם לרדד למלבן, למלא במלית גבינה לאורך,
ולקלוע שתי וערב משני הצדדים כפי שבתמונה
נכין תערובת להברשה לפני האפיה:
חלמון+ כף חלב+ קורט מלח, נערבב ונבריש את העוגה
נחמם תנור מראש ל180 מעלות
נאפה את העוגות למשך כ25-30 דקות.
נכין סירופ סוכר ונפזר מעל העוגה ביציאה מהתנור:
כוס סוכר, 3/4 כוס מים, מביאים לרתיחה
ממשיכים לבשל עוד 5-6 דק להסמכה,
מצננים את הסירופ היטב לפני ומורחים מעל העוגה
מפזרים מעל הכל אבקת סוכר לקישוט ומגישים
בהצלחה!
היי. איך אפשר למנוע מהבצק להיות דביק ?
לשמן מעט