נגיסי עוף בטמפורה פשוט מעדן
מתכון מאת Shiran Shimon
הרכיבים-
לעוף:
קילו וחצי חזה עוף
כוס ורבע קמח תופח מנופה
3/4 כוס קורנפלור
כפית וחצי אבקת סודה לשתייה
מלח
פלפל שחור גרוס
פלפל לבן
תבלינים לפי טעם
ביצה אחת
כוס ורבע של מים קרים
לרוטב:
4 שיני שום כתושות
חצי כוס מיץ לימון טרי
חצי כוס צילי מתוק
כף גדולה של סילאן
מעט סויה
פפריקה,מלח ופלפל לפי טעם
חצי כוס מים רותחים
איך מכינים –
העוף:
בקערה גדולה נערבב היטב את כל המרכיבים במטרפה ידנית
עד קבלת תערובת סמיכה ולבנה בלי גושים
נחתוך את החזה עוף לרצועות
נוסיף אותם לקערה עם הבלילה
נערבב היטב את החזה עוף בבלילה
נעטוף בניילון ניצמד או שקית ונכניס למקרר לפחות לחצי שעה
לאחר כחצי שעה נוציא את החטיפים שלנו מהמקרר ונחמם סיר/מחבת בשמן עמוק.
כשהשמן מבעבע ומספיק חם מוסיפים בכמה נגלות את נגיסי העוף עם התערובת
מטגנים עד קבלת צבע שזוף ומראה קריספי לתוך נייר סופג
הרוטב:
במחבת חדשה מטגנים את כל המרכיבים 5 דקות על אש נמוכה
עד לקבלת רוטב אחיד מבעבע
כשהרוטב מוכן נוסיף את נגיסי העוף שלנו
נערבב היטב עוד 5 דקות ונוריד מהאש
לבסוף נפזר מעל שומשום לקישוט
ניראה מתכוון נהדר מתכוונת לעשות. כן ירבו. אשמח למתכוון קובה סלקענת שמעון.
תודה
עכשיו הכנתי 3 ק"ג חזה עוף (כמובן שהכפלתי כמויות), יצא מעולה.
6 בני משפחה דפקו הכל ב 5 דקות.
מזל שהצלחתי לחטוף משהו, עוד רגע היו אוכלים גם אותי מכמה שזה היה טעים.
נהדר