פוקצ'ה יצירתית במיוחד
מתכון מאת אתי מולא
הרכיבים-
קילו קמח (רצוי קמח איטלקי, לא חובה)
כף שטוחה מלח
2.5 כפות סוכר
30 גרם שמרים טריים (קובייה מפוררת או שקית)
2.5 כוסות מים קרים
שמן זית
איך מכינים –
לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה עד קבלת בצק רך ונעים
מכסים בניילון נצמד ומניחים לכ-20 דקות
מחלקים את הבצק ל- 3 כדורים.
מכינים 3 תבניות עם נייר אפייה
מורחים כל נייר אפייה בשמן זית.
על כל נייר מניחים כדור אחד.
זולפים עוד שמן זית ומשטחים את הכדור קלות בעזרת האצבעות
מניחים לכ-20 דקות נוספות.
מוודאים שהבצק מצופה בשמן זית, כדי שלא יתייבש.
אם חוששים – אפשר לכסות בניילון נצמד
משטחים את הבצקים שוב בעזרת האצבעות,
עד שהם מגיעים לכל פינות התבנית
מניחים להתפחה של כחצי שעה
לאחר מכן יוצרים שקעים בעזרת האצבעות ומפזרים את התוספות הרצויות
מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כל תבנית כ-20 דקות, עד להזהבה
בהצלחה!
.