עוגת אלפחורס עם סוד למרקם רך ומעלף
מתכון מאת Sapir V Roni Golan
הרכיבים-
3 ביצים
כוס שמן
גביע שמנת חמוצה
כוס סוכר
שקית אבקת אפיה אבקת אפיה
חבילה אינסטנט פודינג וניל
כוס וחצי קמח
חצי כוס קוקוס
חצי כוס חלב
ריבת חלב
איך מכינים –
בקערה נערבב קודם את הרטובים (ללא ריבת חלב)
אחר כך נוסיף את היבשים ונמשיך לערבב לבלילה אחידה
משמנים תבנית אפיה עגולה או 2 תבניות אינגלישקייק
נשפוך את הבלילה לתבנית
הסוד למרקם- נמלא שקית זילוף עם ריבת חלב
נזלף לתוך הבלילה את ריבת החלב ונפזר קוקוס טחון מעל (כמו בתמונה למטה)
מחממים תנור מראש ל160 מעלות
ל2 תבניות אינגליש קייק נאפה כ40 דקות
לתבנית עגולה נאפה כשעה
נבדוק עם קיסם את העוגות לפני שנוציא מהתנור
בסוף נפזר מעל ריבת חלב וקוקוס לקישוט
נצנן את העוגה ונחתוך כשהיא מצוננת לחלוטין
בהצלחה!
אם כבר גיליתם את הסוד, למה לא להראות אותו?
(חבל שאין תמונה של פרוסת עוגה 😊)