חלבי עוגות קינוחים

עוגת שוקולד פטנט רכה וממכרת

סילבי אילוז

 

עוגת שוקולד פטנט ממכרתת

מתכון של סילבי אילוז

 

הרכיבים-

המידות לפי כוס חדפ חמה
6 ביצים
כוס וחצי  סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס שמן
כוס ורבע מים חמים
5 כפות קקאו
2 כפות שוקולית
כף נס קפה
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה

 

לגנאש:

חצי גביע שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר

 

איך מכינים –
נתחיל מלהפריד ביצים, את החלבונים נקציף עם סוכר וניל וכוס סוכר לקצף יציב
בקערה נטרוף את החלמונים וחצי כוס סוכר
לקערת החלמונים נוסיף קקאו, שוקולית,
נס קפה, מים חמים, שמן ונמשיך
לבסוף נוסיף לתערובת החלמונים את הקמח ואבקת האפיה ונטרוף הכל היטב

הפטנט:
נוסיף 1/3 מקצף החלבונים לקערת החלמונים
נטרוף עם מטרפה
רק אחר כך מוסיפים את כל יתרת הקצף וטורפים הכל היטב

נשמן תבנית פלא ונשפוך את הבלילה לתבנית

נחמם תנור מראש ל170 מעלות ונאפה כשעה ו10 דקות

לגנאש נמיס את הרכיבים במיקרו/על הגז, נערבב מעט ונפזר מעל העוגה
אפשר לקשט עם קוקוס/אגוזים טחונים או כל דבר אחר שמתחשק לכן

בהצלחה!

תגובות 2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *