טבעוני מאכלים ביתיים מתכונים מהירים צמחוני תבשילי עדות

מתכון למטבוחה מרוקאית אסלית

דבי וזאנה
מטבוחה מרוקאית אסלית
מתכון מאת דבי וזאנה
הרכיבים-
2 קילו עגבניות
2 פלפלים חריפים
גמבה אדומה 1
2-3 שינים שום
כף פפריקה מתוקה
כפית מלח
קמצוץ כורכום
חצי כפית פלפל לבן
רבע כוס שמן מעורבבת עם קמצוץ פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה (לא חובה)
איך מכינים –
תחילה נניח עגבניות במים רותחים כדי לקלף בקלות את הקליפה
חותכים לקוביות או בעזרת מכשיר סלייסר
לאחר מכן במחבת גדולה מתחילים לטגן את הפלפלים החריפים והגמבות
לאחר שטיגנו נוריד מהאש את הפלפלים החריפים והגמבות, נקלף ונקצוץ אותם
במחבת חדשה נתחיל לטגן 2-3 שינים שום קצוצות, כף פפריקה מתוקה ונטגן חצי דקה
לאחר חצי דקה נוסיף לאש את העגבניות הגמבות והפלפלים
נוסיף מלח, כורכום, פלפל לבן ונמשיך לבשל עד שהכל מצטמצם והופך למעין ריבה
לקראת סוף הבישול נוסיף רבע כוס שמן מעורבבת עם פפריקה מתוקה ונערבב מעט
במקרה ואין חריפות מתאימה נוסיף פפריקה חריפה
בתיאבון ובהצלחה!

תגובה 1

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *