סוד הקסם – עוגת ביסקוויטים רכה, עשירה וקלה שתגרום לכם להתאהב
מתכון מאת Adina Batash
הרכיבים-
2 חבילות ביסקוויטים פתי בר קלאסי
לתערובת הקרם:
2 גביעים שמנת מתוקה
2 כוסות חלב (כוס חד פעמי חם)
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות סוכר
2 גביעים גבינה לבנה 9% 500 גרם או 2 גביעים שמנת חמוצה
לגנאש שוקולד:
גביע שמנת מתוקה
2 חבילות שוקולד מריר/חלב
כפית גדושה של ממרח נוטלה/שוקולד השחר
איך מכינים –
לעוגה נשתמש בתבנית אלומיניום 105 אורך 32 רוחב 26, או בתבנית מרובת 25X25
נעבוד על העוגה בשכבות
נסדר את העוגה ב3 שכבות ביסקוויטים, 3 שכבות קרם
ושכבה של גנאש שוקולד מלמעלה
תחילה נעבוד על הקרם
נקציף את כל הרכיבים של הקרם מלבד הגבינה לבנה לקצף יציב
אחרי שקיבלנו קצף יציב נטמיע את הגבינה הלבנה/שמנת חמוצה לקצף
בתנועות קיפול עד קבלת קרם אחיד
לאחר שסיימנו לעבוד על הקרם נתחיל לסדר את השכבות
נטבול את הביסקוויטים פתי בר בחלב ונסדר אותם בשכבה בתבנית
מעל השכבה של הפתי בר נפזר שכבה קרם
נמשיך ככה ונסדר 3 שכבות של ביסקווטים סהכ ו3 שכבות של קרם סהכ
לגנאש שוקולד נמיס את כל הרכיבים במיקרו או על הגז
ונערבב הכל עד קבלת גנאש אחיד, נפזר את הגנאש מעל השכבה האחרונה של הקרם
ליצירת העוגה בצורה כזאת מהממת נשתמש בשקף כדי שלא ינזל קרם מהצדדים
בהצלחה!
קצת על עוגות ביסקוויטים:
עוגות ביסקוויטים הן קינוח אהוב ומוכר בכל בית בישראל.
הן לא מצריכות אפייה, וניתן לגוון אותן במגוון טעמים ומרכיבים.
מתאימות לכל אירוע ולכל גיל, הן קלות להכנה וניתן לגייס את כל המשפחה להכנתן
טיפים לעוגות ביסקוויטים:
ניתן להשתמש בכל סוג וטעם של ביסקוויטים שאוהבים
אפשר להוסיף לעוגה הקלאסית אגוזים, פירות, שוקולד צ'יפס או כל דבר אחר שאוהבים
חשוב לקרר את העוגה היטב לפני שמגישים