קרמשניט כמו של סבתא – בלי טיפת מאמץ
מתכון של שרה יוסף
הרכיבים-
חבילת בצק עלים (אני השתמשתי במעדנות)
אבקת סוכר
לקצפת:
2 גביעים קצפת צמחית/ שמנת מתוקה
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
איך מכינים –
לפני הכל נפשיר את הבצק לילה במקרר או שעתיים בחוץ על השיש
לאחר שהבצק הפשיר נרדד מעט ונחתוך לצורות של מרובעים
נניח את כל הצורות בצק שהכנו בתבנית עם נייר אפייה,
נפזר על כל אחד מעט אבקת סוכר לפני האפייה
מעל כל הבצקים נניח נייר אפיה
ומעל נייר האפיה נניח תבנית אפיה לקבלת בצק ישר ויפה
נחמם תנור מראש ל200 מעלות
נאפה עד לקבלת צבע חום יפה בערך כ12 עד 15 דקות
לאחר האפייה נוציא ונצנן על רשת שהבצק יישאר קריספי וניתן לכולם להתקרר
נקציף את הרכיבים של הקרם לקצף יציב
נכניס לשקית זילוף ונזלף על כל ריבוע כמות רצויה
ומעל הקצף שזילפנו על הריבוע נניח עוד ריבוע לסגירה
נפזר מעל כל ריבועי הקרמשניט אבקת סוכר לקישוט
בהצלחה
קצת על קרמשניט:
קרמשניט היא עוגת קרם מאוד אהובה, מורכבת משכבות של בצק עלים פריך
קרם עשיר, ואפשר גם להוסיף לה פירות טריים ואבקת סוכר
מקור הקרמשניט ככל הנראה מאיטליה, העוגה זכתה לפופולריות רבה במרכז אירופה והבלקן
ניתן למצוא אותה בכמעט כל מדינה באיזור הבלקני ובכלליות באירופה בגרסאות שונות
טיפים לקרמשניט:
חשוב מאוד להפשיר את בצק העלים לפני השימוש
ניתן להוסיף תמצית וניל או גרידת לימון לקרם
נוכל להקפיא את הקרמשניט לאחר ההכנה,
פשוט נעטוף אותו היטב בניילון נצמד ונכניס להקפאה עד חודש
ניתן להוסיף לקרם פירות טריים, שוקולד מומס, אגוזים קצוצים או תוספות אחרות לפי הטעם