תסתכלו על הבועות! פריך בטירוףף
בורקס זה תענוג טהור
מתכון של Charmaine Berman
הרכיבים-
אני שוקלת הכל
480 גרם מים פושרים
חצי כפית סוכר
כף חומץ
כף שמן
כפית מלח
720 גרם קמח
חצי כפית אבקת אפיה
2 כוסות שמן
אני אוהבת להוסיף במילוי
תרד
בצל מטוגן
פטריות מטוגנות
מוצרלה מגורדת
פרמזן מגורדת
פלפל חריף
איך מכינים –
בקערה מערבבים את כלל החומרים של הבצק
לשים היטב את הבצק, מכסים ונותנים לו לנוח כשעה במקום חמים
בשקית נמלא 2 כוסות שמן, מחלקים את הבצק ל 12 כדורים.
מכניסים את הכדורי הבצק לשקית עם השמן
ומכניסים למקרר כ 20 שעות (ללילה).
לאחר 20 שעות נוציא הכל
נניח את כל 12 הכדורים על משטח משומן
נלחץ כל כדור לעיגול שטוח קטן. נכסה את כולם
ניתן לכולם מנוחה של כ30 דקות.
פותחים כל אחד ומכניסים למילוי הרצוי. ומגלגלים
מחממים תנור מראש ל230 מעלות ואופים כ20 דקות
אין בצקים כאלו, בהבטחה
בהצלחה!
לסירטון הכנה לחצו כאן!
קצת על בורקס:
בורקס הוא מאפה בצק פריך ממולא במגוון מילויים כגון גבינות, תרד, תפוחי אדמה ועוד
מקורו של הבורקס בטורקיה, הוא נפוץ מאוד גם בארץ,
ניתן למצוא אותו במאפיות רבות ולהכין בבית גם בקלות
בורקס הוא מאפה טעים בטירוף ומשביע,
מעולה לארוחת בוקר, צהריים, ערב או נשנוש, הוא אהוב גם על ילדים וגם מבוגרים
ניתן להגיש אותו קר או חם
טיפ לבורקס:
ניתן להוסיף לבורקס טורקי מגוון תבלינים, כגון כמון, פפריקה או זעתר, בכדי להעשיר טעמים
לעוד מתכונים לחג השבועות לחצו כאן