רולדת גבינה שחובה להכין לחג
מאת – מירב בדיט טליאז
הרכיבים-
הבצק מספיק ל 2 עוגות
בצק שמרים עלים מוכן של מעדנות מופשר במקרר
חצי קילו גבינה לבנה טוב טעם
חלמון ביצה
חצי כוס סוכר
כף וחצי אינסטנט פודינג וניל
שומשום(לא חובה)
אבקת סוכר לקישוט
איך מכינים –
מילוי מערבבת הכל יחד.
פותחת את הבצק ומחלקת ל 2 .
כל חלק ,בקצוות חותכת פסים לסגירה ,
במרכז מסדרת מחצית מהמילוי וסוגרת עם רצועות הבצק .
מעבירה לנייר אפייה בתבנית.
מתפיחה חצי שעה עם מגבת דקה מעל.
מברישה חלמון ומפזרת מעט שומשום (לא חובה).
מכניסה לתנור שחומם מראש 190 מעלות עד שמזהיב יפה חשוב שתהיה לזה אפייה טובה גם מבפנים.
מקררת מעט ובוזקת אבקת סוכר.
בהצלחה!
מתכון להכנת בצק בייתי –
חצי קילו קמח
כף שמרים
רבע כוס סוכר
רבע כפית מלח
100 גר' חמאה
2 ביצים
כחצי כוס מים או חלב
ללוש היטב להוסיף נוזל אם יש צורך בזמן הלישה .
לשים במקרר לילה .