שילוב מנצח – חלת פסטו שתשאיר אתכם עם טעם של עוד
מתכון מאת שרה יוסף
הרכיבים-
לבצק:
איך מכינים –
לבצק:
לקערה נוסיף כוס מים, שמרים וסוכר וניתן לזה לשבת כ15 דקות
לאחר 15 דקות נוסיף את כל שאר המרכיבים של הבצק ונלוש עד שנקבל בצק חלק ונעים
נכין את הבצק בערב ונכניס למקרר בלילה להתפחה עד הבוקר
ניתן גם להתפיח את הבצק על השיש
לאחר ההתפחה נחלק את הבצק ל3 או 4 כדורים גדולים
לפסטו:
במעבד מזון נטחן בזיליקום, שום, פסטו ומלח
תוך כדי הטחינה נוסיף בהדרגה שמן.
נמשיך עד קבלת המרקם הרצוי
אחרי שסיימנו להכין את הבצק והפסטו נרדד כל כדור למרובע
נמרח בכל מרובע שכבה דקה של פסטו ונפזר את תערובת הגבינות מעל
מגלגלים כל מרובע לרולדה ובעזרת מערוך נרדד מעט ונעביר לתבנית עם נייר אפיה
לאחר מכן נכניס למקפיא למשך כ20 דקות
נוציא מהמקפיא, נחתוך ל4 ונקלע לצמה
לאחר שסיימנו לקלוע לצמות ניתן לחלות לתפוח עוד כ30 דקות בערך
להברשה לפני האפיה נערבב 4 כפות פסטו עם 100 גרם חמאה מומסת ונבריש את החלות
נחמם תנור מראש ל200 מעלות ונאפה כ30 דקות עד קבלת צבע שחום
ביציאה מהתנור נבריש בשמן זית
בהצלחה!
טיפים לחלת פסטו:
- נוודא שהספטו בעל מרקם אחיד וחלק
- ניתן אם אוהבים להוסיף לפסטו עוד אגוזים, גבינה מגוררת או ירקות נוספים לפי הטעם
- אפשר לקלוע את החלה בצורות שונות, כמו צמה קלאסית, חלה עגולה או חלת שושנים
לעוד מתכונים לשבועות לחצו כאן