חלומות מתוקים במציאות – עוגיות שוקולד פאדג' שכל אחד יכול להכין!
מתכון של Noy Kahlon
הרכיבים-
300 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה/מחמאה
3 ביצים
1/2 כוס סוכר חום (או לבן)
חצי כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
כוס וחצי קמח
שקית אבקת אפיה
100-150 גרם שוקולד צ'יפס
איך מכינים –
תחילה נמיס חמאה/מחמאה עם שוקולד מריר במיקרו ונערבב לאחידות
במיקסר נקציף ביצים, סוכר ותמצית וניל לקצף יציב
מוסיפים את תערובת השוקולד לקצף הביצים בתנועות קיפול
לבסוף נוסיף את היבשים: קמח, אבקת אפיה ומלח
מוסיפים גם שוקולד צ'יפס ומערבבים עד תערובת אחידה (לא לערבב יתר על המידה)
לאחר מכן נעביר למקפיא למשך כ30 דקות
נוציא את התערובת מהמקפיא ובעזרת 2 כפות או בידיים ניצור כדורים
נסדר בתבנית עם נייר אפיה במרווחים
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה כ10 דקות עד שהעוגיות יציבות בשוליים ורכות במרכז – סוד הקסם
בהצלחה!
טיפים לעוגיות שוקולד פאדג':
- השתמשו בשוקולד איכותי – שוקולד מריר עם אחוז גבוה של קקאו (70% ומעלה) מעניק לעוגיות טעם עשיר ועמוק יותר.
- ניתן להשתמש בקמח לבן, קמח מלא או תערובת של שניהם, קמח מלא יעניק לעוגיות מרקם מעט פחות פריך וטעם יותר אגוזי
- ניתן להוסיף תבלינים שאוהבים כמו קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט וכו' לטעם עשיר יותר