מאכלים ביתיים מאפים צמחוני

שילוב מנצח – חלת פסטו שתשאיר אתכם עם טעם של עוד

שרה יוסף

 

שילוב מנצח – חלת פסטו שתשאיר אתכם עם טעם של עוד

מתכון מאת שרה יוסף

 

הרכיבים-

לבצק:

ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
שקית אבקת אפיה
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס שמן זית
100 גרם חמאה של מולר עם שום (אפשר גם חמאה רגילה אחרת)
1/2 כף מלח
3 כוסות מים לפי כוס מדידה
לפסטו:
חבילה בזיליקום טרי רק העלים
3 שיני שום
4 כפות שמן זית
1/2 כוס פיסטוקים טבעי (לא קלוי)
1/4 כפית מלח
לתערובת הגבינות:
גבינה בולגרית מגורדת
מוצרלה מגוררת
גאודה מגורדת
להברשה אחרי האפייה:
שמן זית
להברשה לפני האפיה:
100 גרם חמאה מומסת
4 כפות פסטו

איך מכינים –

לבצק:

לקערה נוסיף כוס מים, שמרים וסוכר וניתן לזה לשבת כ15 דקות

לאחר 15 דקות נוסיף את כל שאר המרכיבים של הבצק ונלוש עד שנקבל בצק חלק ונעים

נכין את הבצק בערב ונכניס למקרר בלילה להתפחה עד הבוקר

ניתן גם להתפיח את הבצק על השיש

לאחר ההתפחה נחלק את הבצק ל3 או 4 כדורים גדולים

 

לפסטו:

במעבד מזון נטחן בזיליקום, שום, פסטו ומלח

תוך כדי הטחינה נוסיף בהדרגה שמן.

נמשיך עד קבלת המרקם הרצוי

 

 

אחרי שסיימנו להכין את הבצק והפסטו נרדד כל כדור למרובע

נמרח בכל מרובע שכבה דקה של פסטו ונפזר את תערובת הגבינות מעל

מגלגלים כל מרובע לרולדה ובעזרת מערוך נרדד מעט ונעביר לתבנית עם נייר אפיה

לאחר מכן נכניס למקפיא למשך כ20 דקות

נוציא מהמקפיא, נחתוך ל4 ונקלע לצמה

לאחר שסיימנו לקלוע לצמות ניתן לחלות לתפוח עוד כ30 דקות בערך

להברשה לפני האפיה נערבב 4 כפות פסטו עם 100 גרם חמאה מומסת ונבריש את החלות

נחמם תנור מראש ל200 מעלות ונאפה כ30 דקות עד קבלת צבע שחום

ביציאה מהתנור נבריש בשמן זית

בהצלחה!

 

טיפים לחלת פסטו:

  • נוודא שהספטו בעל מרקם אחיד וחלק
  • ניתן אם אוהבים להוסיף לפסטו עוד אגוזים, גבינה מגוררת או ירקות נוספים לפי הטעם
  • אפשר לקלוע את החלה בצורות שונות, כמו צמה קלאסית, חלה עגולה או חלת שושנים

 

לעוד מתכונים לשבועות לחצו כאן

 

שרה יוסף

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *