עוגת גלידה קסטה – שונה מכל מה שטעמתם עד כה
תמונה מאת נעמי שושן
הרכיבים-
הכמות היא ל2 תבניות אינגליש קייק ארוכות
לתחתית:
חבילת ביסקוויטים בטעם שוקולד
קערה עם חלב לטבילה
לקרם:
250 גרם גבינה לבנה 5%
חצי כוס סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
חבילה אינסטנט פודינג וניל צרפתי
למוס שוקולד:
גביע שמנת מתוקה
חבילה אינסטנט פודינג בטעם שוקולד מריר
חצי כוס חלב
לגנאש:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת מתוקה
לקישוט:
פקאנים מסוכרים קצוצים
איך מכינים –
תחילה נטבול את הביסקויטים בחלב ונסדר כשכבה ראשונה ב2 תבניות אינגליש קייק ארוכות
בקערת מיקסר נקציף את כל המרכיבים של הקרם לקצפת יציבה
נפזר את הקרם שווה בשווה מעל השכבה הראשונה של הביסקויטים ב2 התבניות
מעל שכבת הקרם נסדר עוד שכבת ביסקויטים שטבלנו בחלב
לאחר מכן נקציף את כל המרכיבים של המוס שוקולד למוס יציב
נפזר שווה בשווה את המוס שוקולד מעל השכבה השניה של הביסקויטים
לגנאש נמיס במיקרו או על הגז את חומרי הגנאש עד מרקם חלק ואחיד
נצפה בגנאש מעל שכבת המוס שוקולד בצורה שווה
מכניס למקפיא למינימום 5 שעות, מפזרים מלמעלה פקאנים מסוכרים קצוצים לקישוט ומגישים
בהצלחה!
קצת על עוגת גלידה:
עוגת גלידה היא קינוח קר ומרענן, מתאימה במיוחד לימי הקיץ החמים
היא מורכבת משכבות של עוגה או ביסקויטים וגלידה בטעמים שונים
אפשר לעצב את העוגה בצורה מיוחדת ומגוונת לפי הטעם האישי
וכמובן אפשר לקשט בפירות, שוקולד מגורד, אגוזים כאלה ואחרים
או כל תוספת אחרת שאוהבים, ולהתאים את העוגה לכל אירוע או חגיגה
לעוד מתכונים לעוגות לחצו כאן
לעוד מתכונים לשבועות לחצו כאן