גבינה מלוחה מיוחדת – כך תפתיעו את האורחים בחג
תמונה מאת Juli Osher Cohen
מתכון מאת Ofra Malka
הרכיבים-
2 ליטר חלב 3%
גביע שמנת חמוצה של פעם
6 כפות חומץ
3 כפות מלח גס
מיץ סחוט מלימון אחד
רבע כפית קצח (לא חובה)
איך מכינים –
נתחיל מלחמם חלב עד כמעט רתיחה
נוסיף את החומץ, הלימון השמנת והמלח
נערבב עד שנהיה גבן/גושים ומסביב מים
נוריד מהגז, נשים על קערה מסננת ומעל המסננת בד חיתול
נשמור כוס מהנוזלים בצד, ונשפוך את הכל לחיתול.
סוגרים את החיתול שנמצא על המסננת ומניחים מעל משקולת
נניח משקולת של פחות מ2 קילו (זה חשוב)
אם רוצים אפשר להוסיף קצח ולערבב לפני סגירת החיתול
משאירים בחוץ כ 3 שעות
לאחר כ-3 שעות מעבירים לקופסא ומוסיפים לתוכה מעט מהנוזלים שהשארנו בצד
ולבסוף מעבירים למקרר, אפשר לאכול גם לפני הקירור כמובן
הגבינה יוצאת קשה יותר מרוב הגבינות המלוחות.
למשקולת מעל נניח פחות מ2 קילו
טעימה בטירוף! בהצלחה!
טיפים לגבינה מלוחה:
- ניתן להשתמש בחלב פרה, עיזים או צאן, לכל סוג חלב טעם ייחודי משלו. לחלב עיזים למשל יהיה טעם חמצמץ יותר, בעוד שמחלב פרה נקבל טעם עדין יותר.
- לטעם מעניין יותר אפשר להוסיף תבלינים שונים לגבינה, כמו פלפל שחור, פפריקה, זעתר, שום או עשבי תיבול טריים.
- לאחר סיום הכנת הגבינה, מומלץ ליישן אותה במקרר למשך כמה ימים, כך טעמה יתחזק והמרקם יהפוך מוצק יותר.