אצלי הן תמיד מצליחות – מגולגלות שוקולד גן עדן
מתכון מאת Noy Kahlon
הרכיבים-
השתמשתי בכוס זכוכית 200 מ"ל:
5 וחצי כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
200 גרם חמאה
חצי כוס שמן
כוס חלב
ממרח נוטלה או כל ממרח אחר שאוהבים
איך מכינים –
תחילה נלוש את כל המרכיבים לבצק רך,
בסיום הלישה נכניס את הבצק למקרר ל-30 דקות
לאחר 30 דקות במקרר נוציא ונחלק ל4 כדורים,
נרדד כל כדור ונמרח ממרח נוטלה או כל ממרח אחר שאוהבים
נגלגל לרולדה ולאחר מכן טיפ קטן ממני – נכניס למקפיא ל-30 דקות
לאחר 30 דקות במקפיא נחתוך בעזרת סכין לצורות הרצויות אך לא עד הסוף
נחמם תנור מראש ל180 מעלות, נאפה עד שהעוגיות יציבות אך עדיין בהירות.
לבסוף נחתוך לגמרי ונקשט באבקת סוכר מעל
בהצלחה!
קצת על מגולגלות:
עוגיות מגולגלות הן קלאסיקה ישראלית אהובה,
פריכות ונימוחות בפה, בדרך כלל ממולאות בממרח תמרים.
כמובן אפשר למלא אותן במגוון של מילויים כמו שוקולד, נוטלה, חלבה, ריבה וכו'
הן קלות ומהירות להכנה, פשוט פינוק מושלם לכל אירוע
טיפים למגולגלות:
- נשתמש רק בחמאה קרה, חמאה קרה תתרום לעוגיות פריכות יותר
- ערבבו את המרכיבים רק עד שהם מתאחדים, ערבוב יתר יגרום לבצק קשה
- ניתן להוסיף למילוי אגוזים, פירות מיובשים או תבלינים.
- נצנן את העוגיות על גבי רשת, כך נבטיח שהעוגיות לא יהפכו רכות מדי
- נוכל לאחסן את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע מרגע ההכנה