מאכלים ביתיים מאפים

רוצים לחדש ? לחמניות כוסמין בריאות אווריריות וטעימות בטירוף

דבורה אוזנה
רוצים לחדש ? לחמניות כוסמין בריאות אווריריות וטעימות בטירוף
מתכון של דבורה אוזנה
הרכיבים-
2 ק"ג קמח כוסמין לבן
4 כפות שמרים יבשים
6 כפות סוכר
3 כפות מלח
5-6 כוסות (חד פעמיים) מים חמימים
3/4-1 כוס שמן
שומשום לציפוי
איך מכינים –
תחילה מנפים את הקמח לקערה, יוצרים גומה בקמח,
יוצקים לתוכה את המים והשמרים, ומערבבים אותם קלות.
מוסיפים לקמח את הסוכר והמלח תוך כדי לישה,
מוסיפים את השמן, מערבבים ומעבדים הכל יחד עד קבלת בצק רך ונעים.
מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה מעט
ומניחים להתפחה במשך שעה במקום חמים, עד הכפלת הנפח.
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
על משטח מקומח יוצרים לחמניות, טובלים במים ומצפים בשומשום שחור ולבן.
מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה,
מתפיחים שוב כ30 דקות כשחם 40 דקות כשקר רצוי במקום חמים
אופים כ30 דקות בתא האמצעי
ניתן להכין חצי מהכמות אבל הן נחטפות בעודן בתנור מרוב שהם טעימות!
בהצלחה!
קצת על לחמניות כוסמין:
לחמניות כוסמין הן לא רק טעימות ויפות, הן גם בריאות ומזינות.
הן עשירות בסיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים, ותחלופה מעולה ללחם לבן.
הכנת לחמניות כוסמין בבית קלה ופשוטה, וכל מה שצריך זה קצת זמן, סבלנות וכמה מצרכים בסיסיים.

טיפים ללחמניות כוסמין:

  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא או לבן, או לחלופין שילוב של שניהם.
קמח כוסמין מלא נותן טעם עשיר יותר ומרקם כבד יותר,
בעוד שקמח כוסמין לבן נותן טעם עדין יותר ומרקם קל יותר.
  • עצבו את הלחמניות בצורות שונות, כמו עיגולים, אליפסות או לחמניות קלועות.
  • ניתן לשמור את הלחמניות עטופות היטב בטמפרטורת החדר למשך יומיים-שלושה.
וכמובן אפשר גם להקפיא אותן למשך חודשיים-שלושה.

לעוד מתכונים ללחמניות לחצו כאן

 

 

דבורה אוזנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *