עוגת גזר מפתיעה והתוצאה – מדהימה
מתכון של אתי ספרבר
הרכיבים-
2 כוסות קמח
1א.אפייה
1 סוכר וניל
1כוס סוכר חום כהה או רגיל
1/2 כוס דבש או סילאן
4 ביצים
1 כוס שמן
1כף נס קפה
1 כפית קינמון
1/2כפית ציפורן טחון
קורט אגוז מוסקט
1/2 אגוזי מלך קצוצים
1כוס גזר מגורד
איך מכינים –
לבחוש הכל לעיסה אחידה
להעביר
לתבניות אינגליש קייקס
לאפות בחום בינוני 170 40 -50 דקות או עד שקיסם יוצא נקי
בהצלחה
קצת על עוגות גזר:
עוגת גזר קינוח אהוב והיסטורי
מקורה כנראה באנגליה
בתקופה שלפני 200 שנה סוכר היה מצרך יקר
לכן אנשים נהגו להוסיף ירקות ופירות להמתקת העוגות
הגזר היה בחירה טבעית, שכן היה זול ובעל טעם מתוק עדין
עם הזמן עוגת הגזר התפשטה ברחבי העולם
כל מדינה פיתחה גירסא ייחודית לעצמה
בישראל עוגת הגזר היא קינוח גם פופולרי
לעיתים מוגשת באירועים וחגים
טיפים לעוגות גזר:
- ניתן להשתמש בקמח לבן, קמח כוסמין או קמח מלא.
שימוש בקמח מלא יהפוך את העוגה לבריאה יותר, אך גם פחות רכה.
- ניתן להוסיף לעוגה עוד אגוזים קצוצים כמו אגוזי פקאן או שקדים.
- אפשר להוסיף לעוגה גם תוספות אחרות כמו צימוקים, שוקולד צ'יפס או פירות יבשים.
- ניתן להגיש את עוגת הגזר ככה שהיא, או לצפות אותה בקרם גבינה, שוקולד או קצפת.
- לשימוש בטעם גזר מודגש יותר, ניתן לבשל את הגזר מעט לפני שמוסיפים אותו לבלילה.