טבעוני מאפים מתכונים מהירים עוגיות קינוחים

אוזני פיל הנוסטלגיות – קלות בטירוף ומעלות בי טעם של ילדות

סוניה לוי
אוזני פיל הנוסטלגיות – קלות בטירוף ומעלות בי טעם של ילדות
מתכון של סוניה לוי

 

הרכיבים-

חבילה בצק עלים
סוכר

איך מכינים –

תחילה נחמם תנור מראש ל190 מעלות
קודם לכן נפשיר את חבילה של בצק עלים
נפרוס את הבצק על משטח עבודה
נחתוך את הבצק ל30 ס״מ ונפזר סוכר
בעזרת מערוך נרדד את הסוכר פנימה
נגלגל כל צד עד לחצי הדף ותוך כדי גלגול נפזר סוכר
שיוצאת רולדה נפזר שוב סוכר מעל ונלחץ את הבצק שיחדור פנימה
נכניס הכל למקפיא ל30 דקות, נוציא ונפרוס לפרוסת בגודל ס״מ 1
נסדר יפה במרחקים ונאפה כ20-25 דקות להשחמה קלה
בהצלחה!

קצת על אוזני פיל:

עוגיות אוזני פיל, הידועות גם בשם "פלמייר" או "אוזניות"
הן עוגיות פריכות וקלות מאוד להכנה העשויות מבצק עלים
הן קיבלו את שמן בגלל צורתן המיוחדת
מקורן של אוזני הפיל אינו ידוע בוודאות, אך הן נפוצו מאוד במטבחים בעולם
בישראל הן קינוח אהוב ומוכר וניתן למצוא אותן בקונדיטוריות/מאפיות רבות
אוזני פיל הן קינוח מעולה לכל אירוע, טעימות, פריכות וקלות להכנה
מומלץ להגיש לצד קפה, תה או חלב אהובות על ילדים ומבוגרים כאחד
עוגיות אוזני פיל הן דרך נהדרת לסיים את הארוחה, מומלצות מאוד.

טיפים לאוזני פיל:

  • נעבוד עם הבצק כשהוא עדיין קר, ככל שהבצק חם יותר, כך הוא יהיה רך, דביק, וקשה יותר לעבודה
  • שימו לב לא לרדד יותר מדי את הבצק, רידוד יתר יפגע במרקם הפריך של העוגיות.
  • מומלץ להבריש את העוגיות בחלב לפני האפייה, החלב מקנה מראה מבריק וטעם עשיר יותר.
  • אפשר להוסיף לבצק מילויים שונים, כמו אגוזים קצוצים, שוקולד צ'יפס, פירות יבשים וכו׳.

 

לעוד מתכונים לעוגיות לחצו כאן

 

סוניה לוי

 

סוניה לוי

 

סוניה לוי

 

סוניה לוי

 

סוניה לוי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *